torsdag 9. januar 2014

SÅ VAR DET AVGÅRDE FRA HUA HIN TIL KORAT (NAKHON RATCHASIMA) ISSAN.

Etter noen dager i Hua Hin er vi på veien igjen norover i en Toyota Van, sjåføren en kompis av vår venn Bon kjører oss nordover til Korat en strekning på 540 km.
Vi følger vei nr 4  A2 mot Phetchaburi  og vel ute av Cha Am kl.09.30 går det nok hvis trafikken er ok og med noen innlagte stopp for spising en ca. 7 timer. Der blir det en overnatting før vi neste dag skal til Buriram 160 km for noen dager. Er invitert av Wat Thai Norway og Thai Airways sammen med mange thai damer fra Norge. Det har vært tilbakemeldinger på at bloggen her er skrevet på dialekt , så det er noen som ikke helt forstår Stavanger dialekten + noen utenomlandske oversetter dette med google , å så me seie det hjemma, øvesettingå blir heilt på tryne, så itte mange oppfordringar må eg bøya meg for øvrighetå å begynna å skriva pent. Vel kan ikkje sei eg lige det någe særligt...tog du an.
Vel nok om det vi fortsatte på nr 4 og så inn på nr 35 mot Samut Songkhram og videre mot Samut Sakhon og Bangkok. Det er her nede de store populære flytende markedene Tha Kha og Damnoen Saduk ligger. Nok en gang passerer vi de store saltsjøene hvor det utvinnes havsalt hvor det meste går til export og næringsmiddel industrien. Thaiene selv salter opp maten med ren fiskekraft. Vi er i Samut Songkhran en forstad til Bangkok med mye industri, store nye boligområder og supermarkeder. Vi nærmer oss ringveien nr. 9 og tar av å kjører rundt Bangkok på østsiden av byen og passerer i nærheten av hovedflyplassen Suvarnabhumi. Bangkok er en stor by og vi bruker godt 1,5 time fra syd til nord.Litt kø ved avkjøring til ringvei.


Ringveien er bare en drøm med 4 og 5 felt i hver retning da vi tar av og kjører mot Saraburi
På vei nr 2 A 12. Tid for pause og så videre mot Saraburi og Korat. Her begynner landskapet og forandre seg fra det mer flate til litt bakker og småkupert tereng med topper på mellom 700 og 800 meter.


Vi passere Pak chong og ser de første bevis på hva de dyrker her, store områder med solsikker som blir til sunn solsikke olje, mais, sukker roer, thai poteter som går til dyrefor men også store områder med ris, men i motsetning til de store risdistiktene i øst som har 3 avlinger i året har de bare en her i issan.


På vei inn mot Korat passerer vi det kjente tempel
Thammarach , så kun  minutter igjen før vi ankommer hotellet Korapura Resort som er et nytt 5 stjerners design hotel hvor ingen rom er like. Men hva gjør vel det når prisen er 1260 bath for 2 personer med frokost ( nok. Ca 270,-)
Neste dag blir det siste etappe frem til Buriram.
Men først ut og spise med Harald S å kone med den lille gutt .
Turen gikk unna på 7 timer med spisepauser.Hilsen O.P.